Meedenksessies in de kernen: Wijk bij Duurstede

In het Theater Calypso aan de Markt werd op maandagavond 3 februari de tweede meedenksessie georganiseerd in het kader van de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Ditmaal bedoeld voor de inwoners van Wijk bij Duurstede. Meer dan 50 betrokken wijkbewoners en ondernemers uit de (binnen)stad gingen met elkaar in gesprek over de kwaliteiten, knelpunten en toekomstwensen voor hun stad, wijk of woonbuurt. Het ging o.a. over verkeersoverlast en onveilige oversteekplaatsen voor fietsers en wandelaars, de behoefte aan meer speelplekken in de wijk (met name voor de wat oudere kinderen), het ruime aanbod van festivals en evenementen voor jong en oud in de binnenstad, het rijke verenigingsleven en de grote mate van betrokkenheid van inwoners bij hun eigen woonbuurt. Het leverde ons opnieuw heel veel informatie op over wat er leeft in Wijk!